kwaliteit bij brpunt inkhof
met de punt op de punt i
kwaliteit bij brinkhof met de punt op de i
nu contact opnemen!

Ben Brinkhof zet de laatste puntjes op de i en stopt met zijn glas en schildersbedrijf eind 2023

De inwoner van Ruinen maakte zijn eerste betaalde uren in 1956 als leerling-etaleur-decorateur in Deventer en wilde dit zijn hele leven doen. Tot zijn militaire diensttijd ging hij op de brommer naar winkels en beurzen. Ik nam zelfstandig werk aan in de reclame- en etalagewereld tot ik een klasgenoot van de LTS tegenkwam, die mij vroeg te komen werken als schilder  Ik heb dat gedaan, maar wel met de gedachte dat er dan ooit een bordje met de tekst ‘Schildersbedrijf Brinkhof’ aan mijn gevel moest komen te hangen.”

Van nature een regelaar, organisator.

Dat is hem uiteindelijk gelukt, al duurde dat tot september 1996. Brinkhof maakte carrière bij andere bedrijven, zoals bij Rensink Deventer en de Mulders Schilder Groep uit Almelo en Deventer.

 Zijn activiteiten bleven niet onopgemerkt en er volgde een overname van schildersbedrijf Scheffer in 1974 te Hardenberg met Wavin als bekendste klant.

Na een hectisch jaar in Hardenberg kwam halverwege de jaren zeventig Hoogeveen in beeld, waar Brinkhof gevraagd werd als bedrijfsleider. Daar moest wat veranderen volgens Dhr. H. Jansen directeur van de Mulder Schilders Groep waar ik veel aan heb te danken, veel van geleerd en goede herinneringen aan heb. Al snel woonde ons gezin aan het Haagje in Hoogeveen en  in 1981 werd een nieuw bedrijfspand op het industrieterrein geopend. Ook werden er in Hoogeveen, de Krim en Zwolle bedrijven overgenomen . 

Mijn vrouw Bep startte een 24 uurs glas- en verfservice op voor bedrijven en particulieren.

In 1990 werd ik directeur en mede eigenaar van Mulder Schilders Hoogeveen en de hele familie werkte mee, ook de zoons Michael en Barney. Er werkten in de winter dertig en ‘zomers zestig  vaklieden  in een werkgebied dat de noordelijke provincies plus Overijssel omvatte.

 In 1996 kwam het er dan eindelijk van en nam de familie Brinkhof Mulder- Schilders Hoogeveen over en  het bordje aan de gevel kwam er. Brinkhof kreeg veel reacties van mensen dat ze de borden ‘Brinkhof schilderwerken’ zagen hangen en vroegen ‘ is er alleen maar een schilder Brinkhof. 

Het bedrijf werkte o.a voor de gemeente Hoogeveen, maar ook voor woningbouwverenigingen, Ziekenhuizen ,Bedrijven ,particulieren  en aannemers.  Vanaf 2013 ging Ben Brinkhof het wat rustiger aan doen, hij was toen de zeventig al gepasseerd.

De laatste projecten

Dit jaar heb ik de laatste schilder- en glasprojecten afgewerkt. Wanneer ik door Hoogeveen rij, zie ik de projecten weer voorbijkomen en geeft me goed gevoel en denk er vaak aan terug met  mooie herinneringen. Ben Brinkhof is nu 82, was onlangs zestig jaar getrouwd met Bep en heeft nu besloten dan eindelijk te stoppen.

Nieuw soort isolatieglas

In de bouw wordt het met de kwaliteit af en toe niet zo nauw genomen. Kijk de checklijsten er maar op na. Zo niet bij Brinkhof Glas- en Schilderwerken. het Ruinense bedrijf heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Dat gebeurt niet alleen door het toepassen van hoogwaardige materialen maar ook door duidelijke offertes, werkopdrachten, planning en een gedetailleerde controle als het werk klaar is. De punt moet op de i!

Er is een nieuw soort isolatieglas op de markt “Vacuümglas” dun 6,2 of 8,2 mm dik en met de zelfde isolatiewaarden als van het normale of 3 dubbele isolatieglas. Het soort glas is zeer geschikt voor monumenten, oude landhuizen, boerderijen waar de sponningen te smal zijn voor het normale isolatieglas. Ook een voordeel is dat het geplaatst mag worden met stopverf of stopkitten. Om wel in aanmerking te komen voor garantie op levering en plaatsing eist de leverancier dat het geplaatst wordt door erkende glaszetbedrijven.

AGC levert dit glas onder de naam Fineo glas en is geïntroduceerd op de Glastee 2018 en gestart met de productie in April 2019.

Vacuümglas lijkt de toekomst te zijn.